Activiteiten en omgeving Bed en Breakfast De Gilleminus

Gelegen op luttele afstand van de Schelde en van de Temsebrug logeert u hier in het hart van Rivierenland, de regio rond de rivieren Schelde, Durme en Rupel. Nergens in Vlaanderen komen zoveel rivieren samen op zo'n kleine oppervlakte. De zoetwatergetijdenwerking zorgt voor een unieke fauna en flora. De prachtige natuur kan u ontdekken te voet of met de fiets, op het water, en ook met de luchtballon.

Wandelen en fietsenHier kan je zorgeloos wandelen en fietsen door een adembenemend rivierenlandschap over autovrije en verharde dijkwegen en jaagpaden. De 12 veren over Schelde, Durme en Rupel zorgen ervoor dat je probleemloos van de ene oever naar de andere kan. De veren mogen enkel door wandelaars en fietsers gebruikt worden, ze varen het hele jaar door en zijn ook nog eens helemaal gratis.

Probeer ze uit met de Scheldeverentocht die onder meer loopt langs de pittoreske dorpjes die het decor vormden van de tv-reeks Stille Waters. Fietsen breng je zelf mee of kan je huren en we helpen je graag om een geschikte wandel- en fietsroute te kiezen.

fietsnet routeplanner


In de zomerperiode kan je de Schelde en de Durme ook ontdekken en beleven aan boord van een riviercruiser.

Je vaart door één van de mooiste rivierlandschappen van ons land met haar prachtige natuur van schorren en slikken, kreken en inhammen en typische dorpjes.

Je ontdekt de streek, de culinaire troeven, de strijd tegen de overstromingen en de natuurgebieden.

boottochten Rivertours Riverstar

Rivierboot

Luchtballon

En tenslotte kan je de natuur ook vanuit hogere sferen bewonderen en een vlucht boeken met een warme luchtballon (uiteraard in functie van de weersomstandigheden en de beschikbaarheid). Een ballontocht geeft je een ongelooflijk gevoel van rust en vrijheid. Fly like a bird!

Het Waasland is heel bekend voor de ballonvaart. Op mooie dagen kan je hier in de streek heel wat ballons zien vliegen. In Sint-Niklaas, de ballonstad bij uitstek, vinden jaarlijks begin september de Vredefeesten plaats. Een ballontopmanifestatie met een wereldwijde uitstraling.

Waaslandballooning

Dorpen in de omgeving

Al wandelend en fietsend kunt u genieten van de prachtige natuur. U komt langs prachtige pittoreske dorpjes aan beide oevers van de Schelde, waar altijd wel iets te zien is en te beleven valt. De dorpen op rechteroever komen u wellicht bekend voor door de TV-serie Stille Waters.

Zo is bijvoorbeeld het jachtpaviljoen De Notelaer in Hingene, het huis van de familie Vorlat in de serie. Nu kan u op het terras terecht voor een drankje en hun beroemde Notentaart, of u kan een aperitiefconcertje meepikken. In Hingene vindt u tevens het Kasteel, vroeger van de familie d’Ursel, nu een locatie voor tentoonstellingen, concerten en evenementen.

Bornem is bekend voor zijn jaarlijkse Dodentocht. In Mariekerke kan je jaarlijks het Palingfestival en Vis en Folklore meemaken. En om de 5 jaar het prachtige openluchtspektakel “Kristus aan de Schelde”. Verder stroomopwaarts kom je, in Sint-Amands, het graf van Emile Verhaeren tegen. Met als opschrift "Ceux qui vivent d’amour, vivent d’éternité”. Zoiets kunnen lezen aan de mooiste Scheldebocht die er is…

Als je hier de veerboot neemt, kom je op de Linkeroever in Moerzeke. Via de potpolders kom je in Hamme, geboortedorp van Filip de Pillecijn. Hier mondt de Durme uit in de Schelde. Ofwel neem je hier het veer om aan de andere kant van de Durme te geraken. Ofwel fiets je nog even verder tot aan de Mirabrug. De brug die haar naam dankt aan de film Mira met Willeke van Ammelrooy en Jan Decleir.

Via Tielrode en Temse kom je in Steendorp waar je rond het fort (momenteel vleermuizenreservaat met meer dan 1200 bewoners) kan wandelen. En je kan hier een Briqueville (het lokale bier) drinken. Kruibeke heeft het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen: 600 hectare schitterend natuurgebied. In Bazel kan je rondslenteren in het park van het Kasteel van Wissekerke, of gewoon genieten van de dorpskern of van het culinaire Hofke van Bazel! In Rupelmonde mondt de Rupel uit in de Schelde. Hier werd Mercator geboren. Een dorpje met heel veel zonnewijzers op de huisgevels, met de Graventoren en de Getijdenmolen en uiteraard een standbeeld van Mercator.

Kasteel van Marnix van Sint Aldegonde De Notelaer Kasteel d'Ursel

De Gilleminus
Kleurenkiezer
Thema

De Gilleminus B&B
August Wautersstraat 21
9140 Temse
België
Gastheer en gastvrouw:
Jozef en Marleen Thysebaert – De Maeyer
Tel: 03 889 77 90
Gsm: 0475 613 556
Email: info@gilleminus.be